​               INTERNATIONAL KARATE ORGANIZATION KYOKUSHIN JINZEN DO

Zen-Mindfulness filosofi
Lad din indre kraft fylde dig helt ud

SELVTILLID ER NØGLEN TIL, -AT KUNNE UDFØRE HANDLINGER DER KAN
SYNES SOM UMULIGE OPGAVER. MANGLER DU TROEN PÅ DIG SELV, LEVERER DU IKKE DEN,- ENERGI DER SKAL, TIL FOR AT DET LYKKES. SÅ FÅR DU IKKE DET ØNSKEDE RESULTAT. DETTE GÆLDER TIL EN EKSAMENSOPGAVE,  I KAMP,  KONKURRANCE, -ELLER -EN VANSKELIG GENNEMBRYDNING…

Vi arbejder med japansk Budo og etikette kombineret med Zen meditation & Mindfulness.

​Med udgangspunkt i østens ældgamle visdom hjælper vi mennesker med at finde frem til din indre kraft og styrke. ​Indre kraft er din vilje til succes. Du mobiliserer al din styrke og teknik i et enkelt slag. Vi bruger både kropslige teknikker fra karate og,- Qi gong, samt mentale meditationsteknikker til at vække styrken og finde din indre ro. Vi bruger konkrete redskaber til at håndtere forskellige situationer, det kan være ,-personlige, eller arbejdsmæssige usikkerhed.

Zanshin - betyder fuld opmærksomhed. Mushin - betyder at være tom i hovedet, lade dine tanker og sind blive som et spejl, hvor alt bliver reflekteret tilbage, ingen tanke, ingen personlige følelse, kun at leve her og nu fuldt ud, mærke livets puls, der vil og kan alt. Fokus, koncentration, vejrtrækning, ind og udånding er vigtigt i alle situationer hvor du skal udføre en ekstraordinær indsats,​for at opnå succes. Ved stress trækker man vejret med brystkassen, i afslappet tilstand trækker man vejret med bugmusklaturen. -Du får bevæget din tarm og får større udnyttelse af den ilt, som du indånder. Hvis du mærker følelsen af stress og hvad det gør ved dig, kan du påvirke den nu, mens du sidder her og trækker vejret.

​Visualisering, dig selv i dit ønske målet,​ dette gælder i alle situationer. Forstil dig at skulle udføre noget som du er bange for, måske slå din hånd ned i et massiv underlagt for at gennembryde det. Dette vil sikkert påvirke din vejrtrækning, -og puls, du vil begynde at trække vejret med brystet. Lad os først fokusere på en korrekt vejrtrækning: Læg først din hånd på maven ved navlen. Ved din indånding skal du prøve at udvide maven, så din hånd løftes udad, ved korrekt udånding,- vil din mave trække sig lidt sammen og din hånd vil sænke sig.​Forstil dig nu, at du sidder et helt trygt sted, omgivet af mennesker som du holder af, træk vejret med maven, mærke den indre ro efter nogle minutter. Denne følelse kan du tage frem efter behov. Der findes flere forskellige metoder til at skabe indre ro og blive frygtløs. Mere om dette under Zen.

For at kunne generere styrke i kamp eller Tameshiwari på en effektiv måde, er det nødvendigt, at den enkelte karate ka forstår de forskellige dynamiske udviklingstrin. Husk på, at Kyokushin karate teknikker er svære at lære, så de kan bruges effektivt i selvforsvar. Det kræver en ekstra indsats af tålmodighed, vilje og styrke. Mange opgiver på vejen, men vi vil gerne hjælpe dig til at nå dit mål. På den lange bane vil du blive taknemmelig. Gennem regelmæssig træning vil du udvikle dig - som et menneske, der er tror på sig selv, har kropskontrol og vilje til at nå sine mål.

Basis stilling - Balance -​Styrke - Åndedræt
Du får en god forståelse af den teoretiske viden i de forskellige karatestillinger og kunne bevæge dig dynamisk og ubesværet i alle retninger. - Styrk dine muskler i dine ben, så du får en stærk karate stilling.​Dine ben er dit karate fundament, som skaber styrke og stabilitet.

​Koordination - Form

Du lære at bevæge dig med balance, styrke, kontrol og udføre forskellige
koordinerende bevægelser med tandem (punkt lige under navlen), tyngdepunktet lavt, så du skaber en større slagkraft i dine stød og spark​med fokus på dit åndedræt. Du træner din basisform og hærdning, når du udfører stød og slag på din Makiwara, -eller sandsæk. Kampkombinationer af parader og modangreb på sandsækken er med til at udvikle balance, styrke og koordination.
Aat blive frygtløs gennem Tameshiwari - Hurtighed - Styrke - Rytme -tro på at det er muligt.
Det er her, du gennem din teknik og bevægelse skal vise større rutine. Når der både er rytme, hastighed og styrke i teknikken, uden at du mister balancen, koordinationen, eller overblikket. Det gælder om at opnå rutine i dine bevægelser, derfor handler alt udvikling i karate om gentagelser,- igen og -igen, først langsomt og derefter hurtigt ud i luften, eller overfor en modstander, eller på en Makiwara hvor vi hærder ​og styrker vores kropsvåben.
​​
Refleks - Overblik - Respekt - Ydmyghed
​Når du har opnået fuld forståelse og mestrer de ovennævnte områder, begynder du at blive mere fri i dit bevægelsesmønster og tro på, at du en dag kan nå dine mål i livet. Din største fjende vil være dig selv. Et dårligt resultat kommer ofte på grund af manglende gentagelser, planlægning, rutiner, dårlig kondition, manglende tålmodighed og manglende respekt for din Budo. Alle former for karate træning,  hærdning og
Tameshiwari skal ske med fuld respekt og forståelse fordi, - skader hurtigt kan ske. Vigtigt at bevarer respekten til din  træningspartner, modstander, eller det materiale du skal gennembryde.

Tilmelding til kurser, eller  brug for informationer skriv til: kancho@jinzendo.org

Kontaktoplysninger

Jinzen Do Honbu Dojo Bogø

Nybygade 14

4793 Bogø

E-mail:Honbu@jinzendo.org

Sjællands Hus Byg
Opalvænget 6
4780 Stege
Tlf.: 29 45 33 85
sjaellandshusbyg@gmail.com

Ring mig op​